DERMAPEN

ŠTA JE DERMAPEN?

Dermapen tretman se izvodi posebnim uređajem koji liči na olovku, te odatle i naziv samog tretmana. Tretman se sastoji iz procedure kojom se malim ubodima stimuliše proizvodnja kolagena, te se na taj način omogućava bolja apsorpcija aktivnih kozmetičkih supstanci. Slični efekti dobijaju se kod laserskog tretmana lica.

Dermapen je vrsta mezoterapije, unapređena metoda. Mezoterapija je kozmetički, a ne hirurški tretman, kojim se pomoću aparata u kožu ubrizgavaju vitamini, minerali i sve ono što joj je potrebno da se obnovi, podmladi i regeneriše.

Igličastim penetracijama po licu, vratu ili dekloteu, kroz Dermapen se ubrizgavaju minerali i vitamini. U odnosu na mezoterapiju i Dermaroler koji se koristi u tom tretmanu, Dermapen uređaj ima mnogo gušće iglice i mnogo su tanje (imaih ukupno 12), što dovodi do toga da mnogo kvalitetnije popunjava bore jer se ova igličasta penetracija može lakše i dublje kontrolisati.

Ovaj uređaj napravljen je od nerđajućeg čelika, a glava je sterilna i menja se prilikom svakog izvođenja.

PRIPREMA ZA TRETMAN
Pre samog početka tretmana neophodno je da se koža pripremi i dobro očisti. Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj kože kako bi preparati brže i efikasnije prodrli u potkožno tkivo. Preko detaljno očišćene kože, prelazi se vodoravno, dijagonalno i vertikalno, a nakon toga se stavlja koktel pun minerala i vitamina čiji sastav zavisi od vrste problema koji se rešavaju. Koža postaje gušća i jača, pa nepravilnosti na njoj polako nestaju.

Baš zbog te jednostavne kontrole uređaja, Dermapenom se mogu postići različiti stepeni obnavljanja kože, od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda, do kliničnog tretmana raznih oštećenja, kao što su bore i ožiljci. Nakon tretmana kože mikroiglicama, organizam izbacuje oštećene delove i stvara novi kolagen.

OTKLONITE BORE OKO OČIJU ILI OKO USANA, OŽILJKE OD BUBULJICA ILI SAMO PRUŽITE SVEŽINU VAŠEM LICU!

Prvi rezultati vidljivi su nakon 3 nedelje budući da kolegenim vlaknima i kapilarima treba vremena da se formiraju. Sazrevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana, a krajnji rezultat je mlada, zategnuta i zdrava koža.

DERMAPEN TERAPIJU PREPORUČUJEMO ZA:
ublažavanje i smanjenje bora
ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacije, posekotine)
podlađivanje i zatezanje kože
absorpciju vitamina, hijalurona i ostalih aktivnih supstanci
ublažavanje strija

*Dermapen se ne preporučuje na delu kože sa otvorenim ranama i opekotinama.