ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

KAKO SE REŠITI CELULITA?

Prolaz ultrazvuka kroz adipoznu ćeliju određuje ciklično formiranje de-presivnih i presivnih talasa sa vrlo velikom brzinom. Tokom prve faze dolazi do stvaranja mikromehurića unutar ćelije, dok tokom naredne faze kompresije mikromehurići unutar ćelije, dok tokom naredne faze kompresije mikromehurići implodiraju pod ogromnim pritiskom. Ovaj fizički fenomen se naziva kavitacija.

Korišćeni zvučni talasi su veoma selektivni i ne oštećuju druga tkiva (npr. vezivno tkivo, mišiće, živce, krvne sudove..). Zahvaljujući lipolitičnom dejstvu, povezanom sa povećanjem krvne i limfne cirkulacije i poboljšanjem tonusa kožnog tkiva, ultrazvučna liposkulptura omogućava ambulantno smanjenje masnoće, bez hirurškog zahvata anestezije, na siguran način i potpuno bezbolno.

Može se tretirati: zadnjica, butine, kolena, noge, gležnjevi, kukovi, abdomen i gornji ekstremiteti.

Broj potrebnih sesija da biste dobili najbolji rezultat ide od najmanje pet do najviše 10-12. Trajanje svakog tretmana može da varira od pola sata do sat i po vremena u zavisnosti od obima podružja koje se tretira. Tretman nije bola, komforan je, ne pravi iritacije na koži i u zavisnosti od regije koja se tretira.

Najbolje rezultate kod ultrazvučne kavitacije postižu osobe koje su u dobroj fizičkoj formi, ali i koje ne uspevaju vežbanjem i ishranom da eliminišu lokalizovane masne naslage u pojedinim delovima tela ili koje pak imaju edematski tip celulita.

Tretman se sastoji iz dve faze: prva se izvodi pomoću aparata, a nakon togasledi limfna drenaža, koja se može izvoditi ručno ili, takođe, pomoću aparata i kojom se pokreće izbacivanje tečnosti iz organizma. Po završetku terapije potrebno je konzumirati dosta tečnosti (voda, biljni čaj), 48h nakon tretmana preporučljivo je obavljati laganu sportsku aktivnost, drenažnu masažu, kako bi se eliminisale supstance koje se nalaze u sada ultrazvučno razbijenim, masnim ćelijama (trigliceridi, holesterol..).

Odmah nakon tretmana moguće je vratiti se poslu i uobičajenim aktivnostima, kao i izlaganju suncu. Uravnotežena ishrana i redovno vežbanje obezbediće da rezultati postignuti ovim tretmanom budu trajni. 

 

Napomena: Trudnice i ljudi sa bolestima poput hroničnih dislipidemija, težim bolestima jetre, ozbiljnih disfunkcija zgrušavanja krvi, nosioci pejsmejkera ili slušnog aparata, ne bi trebalo da se podvrgnu ovom tretmanu.

 

Za više informacija o ceni tretmana pogledajte naš cenovnik.